Mitä hyötyä asukkaille on valinnanvapauskokeilusta?

Tänä vuonna ei ole tainnut olla päivää ettei silmiin olisi sattunut uutista, televisiokeskustelua tai yleisöosastokirjoitusta sotesta, maakunnista taikka valinnanvapaudesta. Sote-soppa on porissut (joskus myös palanut pohjaan) milloin mediassa, valiokunnissa tai ministeriöissä.

Valtakunnallisen Sote-sopan kiehuessa on Keski-Uudellamaalla kuitenkin valmistauduttu määrätietoisesti tulevaan. Parin vuoden ajan Keski-Uudenmaan sote-hanke on valmistellut toimintamalleja turvaamaan alueen asiakkaiden tarpeita vastaavat sosiaali- ja terveyspalvelut myös tulevaisuudessa. Keski-Uudenmaan sote on myös hallituksen kärkihanke ja valinnanvapauden kokeilualue.

..
Lue myös kertomus palveluntuottajan valinnasta: Humpsis! Ja näin vaihtui lääkäri

Mitä hyötyä asukkaille valinnanvapauskokeilusta on?

  • Kaikki halukkaat voivat valita terveyskeskuksen tilalle jonkun kokeiluun osallistuvista yksityisistä lääkäriasemista. Kokeilun piiriin kuuluvat lääkäri- ja hoitajavastaanoton sekä kuvantamis- ja laboratoriopalvelut.
  • Henkilökohtaista budjetointia kokeillaan paljon palvelua käyttävien asiakkaiden keskuudessa. Tähän kokeiluun kutsutaan henkilökohtaisesti eri asiakasryhmien edustajia, siihen ei voi itse hakeutua. Kokeiluun osallistuva päättää itse mihin asiakassuunnitelman mukaisiin, ja kenen tuottamiin, palveluihin raha käytetään.
Katso palvelujohtaja Tiina Salmisen video asiakashyödyistä tästä.

Hyvinkään, Järvenpään, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisten ja Tuusulan valinnanvapauskokeilussa kerätään tietoa ja kokemuksia mm. korvauksista, asiakkaiden käyttäytymisestä ja uusista toimintatavoista vuonna 2019 tapahtuvaa sote-uudistusta varten.

KR 3.7.17

1 kommentti:

  1. Sen verran nopeaa on sote-sopan käänteet, että blogikirjoituksiakin on syytä tarkentaa parin päivän välein ;)

    Viimeisimmät valtakunnalliset sote- ja valinnanvapauslinjaukset ja aikataulut lakiuudistuksesta eivät vaikuta Keski-Uudenmaan Soten valinnanvapauskokeiluun. Terveyspalveluiden valinnanvapaus kokeilu jatkuu Hyvinkään, Järvenpään, Mäntsälän, Nurmijärven, Pornaisten ja Tuusulan alueilla vuoden 2018 loppuun. Lue lisää http://www.hyvinkaa.fi/ku-sote/ajankohtaista/valinnanvapauskokeilu-jatkuu-normaalisti/ (KR 6.7.17)

    VastaaPoista

Järjestöt luovat suhdettaan Keusoteen

Mäntsälässä järjestöt kokoontuivat yhteen Järjestötreffien puitteissa 13.3.2019. Tällä kertaa Järjestötreffien järjestäjänä yhdessä Kesk...